« نشست پژوهشی با موضوع راهکار‌های ارتقای روحیه جهادیبروشور با عنوان فلسطین و قدس شریف از دیدگاه امام خمینی »

نشست پژوهشی با موضوع اختلاف مراجع در تعیین روز عید فطر با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمد موحدی در نرم افزار ایتا و در گروه کرسی های آزاد اندیشی مدرسه علمیه کوثر (س) ابرکوه در جمع طلاب و اساتید این مدرسه و استان برگزار شد.
عاطفه دهقانی معاونت پژوهش مدرسه علمیه کوثر (س) ابرکوه ضمن بیان این خبر افزود: بعد از شیوع بیماری کرونا فعالیت های پژوهشی مدرسه در فضای مجازی و در گروه کرسی های آزاد اندیشی در نرم افزار ایرانی ایتا ادامه سافته است. از آن جایی که عید فطر امسال اختلافی در تعیین روز عید از سوی مراجع وجود داشت و طلاب در مقام پاسخگویی قرار گرفتند نیاز به بحث در این باره در بین طلاب احساس و این نشست برنامه ریزی شد.
دهقانی بیان کرد: در این کرسی بعد از اعلام موضوع نشست به طلاب ابتدا آن ها شبهات و سوالات خود در این مسئله را مطرح کردند و سوالاتی از این قبیل که آیا رویت هلال ماه تحقیقی است یا تقلیدی؟ چرا مراجع حکم حکومتی رهبری را نپذیرفتند؟ با توجه به اینکه رسانه ملی نظر ستاد استهلال را عنوان می کند و این ستاد زیر نظر رهبری هست آیا این اعلام برای همه حجت است یا لازم است هر کس به نظر مرجع تقلید خود رجوع کند؟
حجت الاسلام و المسلمین موحدی در پاسخ به این سوالات فرمودند: ما در عصر غیبت کبری در احکام دینی مقلد هستیم و مذهب شیعه قائل به تخطئه است( به این معنا که عالم شیعه وقتی فتوا می دهد ممکن است با نفس الامر یکی باشد و ممکن است نباشد که در صورت اول دو اجر و در صورت دوم یک اجر می برد چون طبق علم و فهم خودش فتوا داده است) و خداوند متعال برای کسانی که به سوالات مردم در جامعه پاسخ می دهند اجر عظیم قرار داده است و مسئله اول در پاسخگویی این است که ابتدا مسئله برای خود مسئله گو حل شود. همچنین باید توجه کرد که اختلاف در فتوا امری طبیعی و معمول است اما گاهی اوقات این اختلاف ها بروز اجتماعی ندارد اما در مسئله عید فطر بروز اجتماعی گسترده دارد. اختلاف در تعیین عید فطر سال های گذشته هم وجود داشته است اما امسال به خاطر استفاده گسترده مردم از فضای مجازی این اختلاف رسانه ای شد و این مسئله خوب است چرا که مسئله برای مردم مشخص شد.
وی افزود: در مسئله عید فطر دو امر تقلیدی است: یکی مبنای چشم مسلح یا غیر مسلح و یکی هم بحث اختلاف افق که در این دو مورد هر کس باید به نظر مرجع تقلید خود عمل کند. در مورد حکم حکومتی باید توجه کرد که اعلام نظر رهبری به معنای حکم حکومتی نیست و حکم حکومتی شرایط خاص و لفظ خاصی دارد.
موحدی خاطر نشان کرد: در هر حال باید شانیت مراجع حفظ شود و اختلاف در فتوا یک امر طبیعی است و طلاب به عنوان پاسخگویان مسائل شرعی این مسئله را باید با مثال های ملموس و و معمول برای مردم بیان کنند.


موضوعات: بدون موضوع
   دوشنبه 12 آبان 1399


فرم در حال بارگذاری ...

اردیبهشت 1403
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
جستجو
Random photo
برگزاری پویش بهترین کتاب خوانده شده